Hulp bij

scheiding

Samen uit elkaar

Samen uit elkaar begeleidt ouders rondom hun scheiding om in het belang van de kinderen met elkaar te blijven communiceren.

Goede communicatie helpt (ex-)partners in staat zijn om tijdens en na een scheiding op een constructieve manier met elkaar om te blijven gaan. Dit vermindert conflicten rondom het ouderschap en voorkomt problemen bij kinderen. Het doel is dat kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van een scheiding en de ex-partners na de scheiding hun ouderrol kunnen blijven vervullen.

Voor wie:

Ouders of (ex-) partners die zich zorgen maken over de opvoeding van hun kinderen na hun scheiding.

Werkwijze:

Samen uit elkaar biedt bemiddelingstrajecten, één-op-één conflictcoaching en organiseert verschillende ouderbijeenkomsten. Wij werken met professionele vrijwilligers die onafhankelijk en onpartijdig zijn. Dit zijn bemiddelaars en coaches die ouders stimuleren zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor het contact met de andere ouder. De bemiddelaar geeft hen handvatten om op een prettige, constructieve manier met elkaar in gesprek te blijven. Als de belangen en opvattingen van partijen na bemiddeling weer helder zijn, ontstaat er vaak ruimte voor wederzijds begrip en respect.

Aanmelden

Ouders kunnen zich aanmelden via onderstaande contactgegevens.

Samen Uit Elkaar Breda: coördinator Sabrina van Geetsum

  • Door ons te bellen op 076-7370047 (maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur)
  • Door ons te mailen op samenuitelkaarbreda@vrijwilligenco.nl
  • Door het contactformulier in te vullen (onderaan deze pagina) 

Samen Uit Elkaar Oosterhout: coördinator Elise Hilhorst 

    Wat is

    Samen uit elkaar