Hulp bij

op jezelf wonen

Kamers met kansen

Kamers met kansen is opgezet voor jongeren die nog net een steuntje in de rug nodig hebben bij het zelfstandig wonen. Hoe werkt dat nou, op jezelf gaan? Het idee is dat een vrijwilliger/vrijwillig coach begeleidt een jongere maximaal twee jaar lang 1x in de week begeleid met zijn hulpvragen.

Op deze manier willen we jongeren, die vaak een moeilijke start hebben gehad, zelfredzaam maken in de maatschappij. Het doel is dat ze zelfstandig hun toekomst tegemoet kunnen gaan.

Voor wie
Kamers met kansen is er voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar die graag zelfstandig willen wonen en nog begeleiding nodig hebben. Het is er ook voor jongeren die uit een begeleid wonen traject komen.

Werkwijze
De jongere gaat in een studentenkamer wonen in of rondom het centrum van Breda. De vrijwilliger en de jongere zullen wekelijks met elkaar afspreken om de hulpvragen en vorderingen te bespreken. Waar vaker hulp bij nodig is: financiën, administratie, moeilijke brieven & structuur met school en werk. Andere hulpvragen zijn ook welkom natuurlijk. Om de paar maanden vinden er evaluaties plaats met de coördinator. Zo kunnen we de voortgang monitoren en bijsturen waar nodig. Het traject duurt maximaal 2 jaar.

Aanmelden
Wil je een jongere aanmelden of meer informatie over dit programma, neem contact op met coördinator Stèphanie Croymans.

  • Door ons te bellen op 06 – 38 70 67 57 (maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur)
  • Door ons te mailen op kamersmetkansen@vrijwilligenco.nl
  • Door het contactformulier in te vullen (onderaan deze pagina)

Wat is

Kamers met kansen