Hulp bij

op jezelf wonen

Je bent jong en je bent er aan toe om zelfstandig te gaan wonen. Veel jongeren hebben mensen om zich heen die hen hierbij helpen, maar voor sommigen is dat niet zo vanzelfsprekend. Soms omdat er thuis problemen zijn en soms omdat er niet genoeg ondersteuning is bij het vinden van een woning, school en/of werk.

Hoe kan Kamers met Kamers je helpen?
Je komt in een studentenhuis waar een positieve sfeer hangt, je woont er met meerdere gemotiveerde jongeren. Je krijgt een individuele coach, hij of zij wordt zorgvuldig geselecteerd want er moet natuurlijk wel een klik zijn. Samen met je coach ga je op zoek naar antwoorden voor jou vragen, vragen over werk, wonen, zelfstandigheid, administratie, ect en na ongeveer 2 jaar ben je klaar om je toekomst verder zelf op te bouwen.

Onze studentenkamers vind je in Breda, Oosterhout en Roosendaal. Wil je meer informatie, neem dan even contact met ons op.

Wat kun je van onze studentenwoningen verwachten?
De grootte van de kamer, maar ook bepaalde voorzieningen, variëren per locatie. Voor elke woning geldt wel dat je de douche, toilet, bergruimte, open keuken en eventuele buitenruimte deelt met je medebewoners. Houd er rekening mee dat de kamers niet zijn gemeubileerd!

Onze kamers zijn op basis van beschikbaarheid te huur. Het is dus niet mogelijk om zelf een kamer uit te kiezen. Wel kun je natuurlijk de toegewezen kamer naar je eigen smaak inrichten.

Huurprijs
We hanteren hiervoor een gemiddelde huur prijs van circa €380,- . De exacte huurprijs en de bijbehorende voorzieningen hoor je op het moment van toewijzing, omdat dit per locatie verschilt.

Woonregels
We hanteren gedrags- en huisregels.

Bewoners van Kamers met Kansen
Je huisgenoten hebben een baan of volgen een opleiding. De meesten wonen al jaren op kamers. Kortom, je wordt omringd door ervaren ‘kamer-bewoners’!

Hoe word je begeleid?
Na een intake word je gekoppeld aan een coach. Dit is een vrijwilliger die zich in zijn of haar vrije tijd belangeloos inzet voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren.

Begeleiding
De begeleiding (circa 1-2 uur per week) bestaat uit:
* wekelijkse bezoeken
* telefonische gesprekken
* mail of app contact

Samen met je coach bespreek je op welke punten je extra hulp kunt gebruiken, wie wat gaat doen en welke instanties je daarbij kunnen helpen. Zo kan je coach je leren hoe je met geld omgaat, hoe je een vriendenkring/netwerk opbouwt, hoe je een goede dagbesteding (onderwijs en/of werk) krijgt én houdt of hoe je bijvoorbeeld kunt omgaan met instanties, regelingen etc.

Kom je in aanmerking?
Wil jij een positieve draai aan je leven geven en er het allerbeste van maken? En voldoe je ook nog eens aan de onderstaande voorwaarden? Dan leren wij je graag kennen!

Voorwaarden

 • Je bent minimaal 18 jaar en maximaal 24 jaar bij aanmelding.
 • Je woont, studeert of werkt in Breda, Oosterhout of Roosendaal.
 • Je wilt begeleiding en ondersteuning op het gebied van wonen, leren, werken, financiën, sociale contacten en gezondheid.
 • Je houdt je aan afspraken die worden gemaakt over je begeleiding en je neemt hierin ook zelf initiatieven.
 • Je wilt aan jezelf werken voor een periode van maximaal 2 jaar om daarna zelfstandig te kunnen leven en wonen.
 • Je hebt een zinvolle dagbesteding in de vorm van werk, studie (geen thuisstudie), stage, vrijwilligerswerk of traject naar werk.
 • Je besteedbaar inkomen is minimaal € 750,– (inkomsten uit werk, uitkering en/of studiefinanciering) om de huur, verzekering, eten en drinken te kunnen betalen.
 • Je hebt geen recent drugs- of alcoholverleden, zware psychische problemen, een zware lichamelijke of verstandelijke beperking of een zware justitiële achtergrond.
 • Je hebt geen schulden boven de € 1.000,–.
 • Je hebt geen kinderen (en bent ook niet zwanger).
 • Je hebt een geldige verblijfsvergunning.

Aanmelden? 
Hoe meld je je aan?

Voldoe je aan de voorwaarden? Vul dan het contactformulier (onder aan de pagina) in.

Dit kun je zelf doen of met hulp van anderen. Zit je bijvoorbeeld op school en denk je dat je in aanmerking komt voor een kamer van Kamers met Kansen, dan kun je hulp vragen aan je mentor of schoolmaatschappelijk werker. Wanneer je contact hebt met hulpverleners kun je hen vragen om je te helpen bij de aanmelding.

Nadat je het contactformulier hebt verstuurd, krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Als hieruit duidelijk wordt wat je hulpvraag is én je voldoet aan de voorwaarden, dan koppelen we je aan een coach en word je een nieuwe bewoner van Kamers met Kansen!