Hulp bij

problemen

Soms heb je even een maatje nodig

Soms gaat opgroeien even niet zo lekker, omdat er thuis of op school problemen zijn, je weinig of ‘verkeerde’ vrienden hebt, of omdat er andere dingen zijn waardoor je even niet lekker in je vel zit. Vaak lossen dingen zich vanzelf op, maar soms gaat het niet alleen. Een maatje kan je dan helpen om er zelf weer uit te komen.

Wat is een maatje?

Een maatje is een jongere of volwassene die een tijdje met je optrekt, een luisterend oor biedt en iemand die zelf ook de nodige ervaring met zich meebrengt. Hierdoor ontstaat herkenning en erkenning. Door het delen van die ervaring voel je vaak (emotionele) steun of kom je erachter dat je niet de enige bent.

Je praat bijvoorbeeld met je maatje over waar je tegenaan loopt en komt dan tot nieuwe inzichten. Met die inzichten ga je dan zelf aan de slag en deze bespreek je weer tijdens de volgende keer dat je elkaar ziet.

Soms helpt het om er samen op uit te gaan met je maatje. Je hoeft het dus niet alleen te doen. Jullie spreken samen af, bij jou thuis of op een andere plek waar je je prettig voelt.

Voor wie?
Voor jongeren van 10 tot 23 jaar oud uit Breda.
Voor ouders uit Breda

Hoe werkt het? 
Jij vertelt ons waar jij mee zit en wat voor maatje je zoekt. Een vrijwilligerscoördinator van Vrijwillig&Co brengt jou in contact met een vrijwilliger die bij je past.  De vrijwilligers zijn jongeren vanaf 18 jaar en volwassenen. Zij hebben een training gehad om anderen te ondersteunen. Je wordt alleen gekoppeld aan een maatje als het klikt en jullie dit allebei goed vinden. De ondersteuning van een maatje is tijdelijk. Samen zoeken jullie naar oplossingen voor jouw vragen.

Maatje nodig?
Kan jij een maatje gebruiken? Of ken je iemand die een steuntje in de rug verdient?
vul dan het contactformulier in.