Hulp bij

problemen

maatje

Soms gaat opgroeien even niet zo lekker, omdat er thuis of op school problemen zijn, je weinig of ‘verkeerde’ vrienden hebt, of omdat er andere dingen zijn waardoor je even niet lekker in je vel zit. Vaak lossen dingen zich vanzelf op, maar soms gaat het niet alleen.
Opvoeden is een leuke en uitdagende taak, die soms ook best lastig kan zijn, bijvoorbeeld wanneer het even niet goed loopt in je gezin, omdat je het emotioneel zwaar hebt door omstandigheden, of wanneer je kind extra zorg nodig heeft. Vaak lossen problemen zich vanzelf op, maar soms gaat het niet alleen.
Een maatje kan je dan helpen om er zelf weer uit te komen.

Een maatje is een vrijwilliger die vanuit zijn of haar ervaring een tijdje met je meeloopt. Iemand die tijd voor je maakt en met wie je in gesprek gaat over wat er speelt, die je vragen kunt stellen. Iemand dus die naar je luistert, een steun in de rug biedt en samen met jou een oplossing zoekt die voor jou werkt. Een maatje sluit aan en bied sociale en emotionele steun die op dat moment het meest passend is.

Hoe werkt het?

De coördinator komt bij jou langs om te horen wat jouw vraag is en wat voor ondersteuning je zoekt. Daarna brengen we je in contact met een maatje die het beste bij jou en je vraag past. Het maatje en jij gaan samen verder als het klikt en jullie dit allebei goed vinden. Samen maken jullie afspraken over hoe vaak en waar je met elkaar afspreekt.

De ondersteuning is tijdelijk en stopt als je zelf weer verder kunt.


Wil je je aanmelden of meer informatie vul dan het contactformulier in.